Sluiting drugspanden verder aangescherpt

491

De gemeente Tilburg gaat drugspanden eerder sluiten. Voortaan gebeurt dat als er meer dan 50 hennepplanten en of -stekken aanwezig zijn, of wanneer meer dan 300 gram softdrugs wordt aangetroffen.

Dit is vastgelegd in een vernieuwd Damoclesbeleid (artikel 13b Opiumwet). Vorig jaar was dit beleid al aangescherpt naar een sluiting bij 200 hennepplanten/-stekken, waar dat daarvoor pas was bij 1000 hennepplanten.

Omdat de georganiseerde criminaliteit via de hennepteelt veel invloed heeft op de Tilburgse samenleving, heeft burgemeester Weterings besloten om het sluiten van woningen met softdrugs verder aan te scherpen. Daarnaast hebben de burgemeesters in de regio Hart van Brabant afgesproken de verschillen in de beleidsregels tussen gemeenten kleiner te maken.

Ga naar Bron