Jeffrey uit Katwijk mag voorlopig zelf medicinale wiet kweken

469

Jeffrey Kemper uit Katwijk mag thuis wiet blijven kweken als medicijn. Dat heeft de rechter in hoger beroep bepaald. Kemper kweekt de cannabis zelf, omdat medicinale wiet uit de apotheek hem niet helpt bij zijn autisme.

‘Ik ben blij dat de rechters nu inzien dat ik niet anders kan’, reageert Kemper. ‘Dit is supergoed nieuws en het geeft weer een stukje rust en erkenning. Dat je niet helemaal gek bent.’ Toch was het wachten op de uitspraak wel spannend, zegt hij. ‘Je weet nooit wat de uitspraak is. Het is altijd maar afwachten.’

De Katwijker moest in een civiele zaak voor de rechter verschijnen, omdat het thuis kweken van wiet verboden is in Nederland. De Staat wilde dat de thuiskwekerij zou worden opgerold, maar de rechtbank bepaalde eerder dit jaar dat Kemper tóch door mocht gaan met het kweken van wiet.

Geen klachten

De rechtbank oordeelde in februari dat er nooit klachten zijn geweest van omwonenden, dat de kweekinstallatie van Kemper elektrisch is gekeurd en dat een ernstige depressie op de loer ligt als de

Ga naar Bron