Huisartsen niet overtuigd van medicinale werking cannabisolie

474

Het gebruik van cannabisolie als medicijn blijft omstreden. Hoewel het in Nederland toegelaten is om cannabis in te zetten bij bijvoorbeeld pijnbestrijding, zijn de meningen verdeeld. Het Nederlands Huisartsen Genootschap raadt af om het voor te schrijven maar de makers van cannabisolie net als vele patiënten zijn er rotsvast van overtuigd dat het wel werkt. De discussie doet ook stof opwaaien in het buitenland.

Meer weten?
Het Nederlands Huisartsen Genootschap is niet overtuigd van de medicinale werking. Het genootschap adviseert op de website huisartsen daarom de medicinale wiet niet meer voor te schrijven voor pijnvermindering of verbetering van levenskwaliteit. Het raadt ook af cannabis te kopen in een coffeeshop of cannabisolie via een drogist of reformer te kopen omdat de samenstelling en de kwaliteit niet gegarandeerd is.

Volgens het Bureau voor Medicinale Cannabis zijn er nochtans genoeg gegevens die aantonen dat cannabis helpt bij de bestrijding van pijn, misselijkheid, krampen,

Ga naar Bron