Hennepkwekerij en mogelijk gestolen voertuigen aangetroffen bij controle autogarages

495

De gemeente, de politie en meerdere overheidsinspecties hebben donderdagmiddag een grote controle uitgevoerd bij 13 auto-garagebedrijven in Groningen. Daarbij werden onder andere een hennepkwekerij en mogelijk gestolen voertuigen aangetroffen en diverse milieu- en arbeidsdelicten geconstateerd.

De gemeente spreekt zelf niet over gestolen voertuigen, maar over ‘onregelmatigheden in het digitale opkopersregister.” Dit register is bedoeld om diefstal op te sporen. Op basis van de geconstateerde overtredingen heeft een aantal bedrijven direct een sanctie opgelegd gekregen van de gemeente. Andere zaken worden de komende tijd nader onderzocht en kunnen later leiden tot maatregelen.

Burgemeester Peter den Oudsten is blij met het succes van de actie: “Hiermee geven we als overheid het signaal af dat we toezien op de wetten en regels waar iedereen zich aan te houden heeft. Bovendien geeft

Ga naar Bron