Milde straf voor cannabisverslaafde met gans wapenarsenaal in huis

980

Een 50-jarige Bruggeling heeft in de Brugse rechtbank 6 maanden cel met uitstel gekregen voor het bezit van cannabis en verboden wapenbezit. K.H. had nochtans een opmerkelijke uitleg klaar voor de vuurwapens die bij hem thuis lagen. “Ik las op internet dat er oorlog zou uitbreken”, stak hij de draak met de politie.

Het onderzoek naar K.H. (50) en zijn vriendin K.D. (36) ging al in oktober 2014 van start. De Brugse politie had info gekregen dat de man met de hulp van een Nederlandse organisatie cannabis invoerde. Het gerecht luisterde zijn telefoonverkeer af en zette ook verschillende observaties op. Pas op 13 oktober 2017 werd een huiszoeking uitgevoerd. “Binnen hing een doordringende geur van marihuana, maar konden we maar 11 gram cannabis aantreffen”, sprak de procureur in de Brugse rechtbank. Veel indrukwekkender was het wapenarsenaal dat de speurders in het huis ontdekten. “Drie vuurwapens zaten

Ga naar Bron