Eindhoven zegt nee en Breda twijfelt, steeds minder enthousiasme over proef met legale wiet – Omroep Brabant

474

Het Eindhovense initiatief om mee te doen aan die proef kwam van D66-fractievoorzitter Robin Verleisdonk. Hij vindt het jammer dat Jorritsma dit besluit nu al genomen heeft.

Jorritsma schrijft dat hij niet wil meedoen aan de proef omdat hij weinig effect verwacht op het gebied van criminaliteit, veiligheid, overlast en de volksgezondheid. Daarnaast vindt hij dat de steekproef in tien gemeenten te klein is.
Verleisdonk denkt dat er meer meespeelt. Hij weet dat er aan het experiment veel voorwaarden en regels kleven. Zo moeten alle coffeeshops uit de gemeente deelnemen. Coffeeshops hebben vragen bij die regels en zijn onzeker over hun positie aan het eind van de proef.
Toch heeft de Vereniging Coffeeshopeigenaren Eindhoven de proef nog niet afgewezen. Die wil nog in gesprek met de overheid om te kijken wat de ruimte is binnen de opgelegde regels. Verleisdonk vindt dat Jorritsma hier op had moeten wachten en gaat hierover nog in gesprek met de burgemeester.

Twijfels in BredaOok in Breda wordt getwijfeld aan de proef. Rick Brand van de vereniging Actieve Bredase Coffeeshops vertelt dat ook hij en zijn collegas geschrokken zijn van de regels. “Als je een experiment ingaat, moet je niet alles van tevoren afkaderen”, vindt Brand. “Een experiment is er om

Ga naar Bron