Spacecake en wiet gevonden in en rond jeugdhuis: burgemeester sluit De Meeuwe met onmiddellijke ingang

468

Het gemeentebestuur van Kortemark heeft besloten om jeugdhuis De Meeuwe in Handzame voor onbepaalde tijd te sluiten. De problemen zijn al een tijdje aan de gang, en dit weekend werden er in het jeugdhuis drugs gevonden. “De bestuurder van een voertuig vlakbij had binnen een spacecake gekocht”, zegt korpschef Johan Geeraert.
Al een tijdje volgt het gemeentebestuur met argusogen het reilen en zeilen in jeugdhuis De Meeuwe op de Elflijnenwijk in Handzame. Ook de politie is waakzaam, want buurtbewoners klagen al maanden over overlast en het jeugdhuis zelf respecteert de afspraken met de gemeente niet of nauwelijks, klinkt het. Maar de druppel kwam na een politiecontrole van afgelopen weekend.

“In de nacht van zaterdag op zondag werd een auto gecontroleerd die aan het jeugdhuis stond”, legt korpschef Johan Geeraert uit. “De bestuurder was in het bezit van een spacecake en had die net gekocht in het jeugdhuis zelf. Daarom zijn we overgegaan tot een huiszoeking. Agenten troffen er onder andere resten cannabis aan, maar ook een weegschaal en een grinder, een klein toestel om

Ga naar Bron