Politie zet resultaten actiedag tegen hennepteelt op een rijtje

470

Dinsdag heeft de politie bij de actie naar grootschalige hennepteelt in de regio Westelijke Mijnstreek in totaal 16 verdachten aangehouden.

Daarnaast zijn er ruim 12.000 hennepplanten en 24 kilo gedroogde henneptoppen in beslag genomen en zijn 20 henneppanden bekeken. De straatwaarde van de in beslag genomen hennep is ruim 1,4 miljoen euro.

Hennepplantage in woning
De gezamenlijke partners zoals onder andere Politie, Gemeente, Openbaar Ministerie en Enexis kijken met tevredenheid terug op de actie. Onder de 16 aangehouden personen aangehouden bevinden zich ook de bestuurders van het bedrijf aan de Groenstraat in Geleen. Er zijn aanhoudingen verricht in Nederland en Duitsland. In deze landen, maar ook in België, zijn doorzoekingen verricht.

Resultaten doorzoekingen panden
Direct na de start van de doorzoekingen in de bedrijfspanden in Geleen, Luik (België) en Würselen en Alsdorf (Duitsland), vonden op verschillende plaatsen in Limburg controles op hennepkwekerijen plaats. 20 panden werden door de politie doorzocht. In 15 panden werd een hennepkwekerij aangetroffen. In al deze 15 panden was ook sprake van diefstal van stroom. In de overige 5 panden werden resten van hennep aangetroffen. In totaal zijn ruim 12.000 hennepplanten geruimd en vernietigd. Daarnaast werd in totaal ook ruim 25 kilo aan gedroogde henneptoppen gevonden. Tijdens de zoekingen werden ook een vuurwapen met munitie aangetroffen. Vooralsnog is er op dit moment op 4 panden beslag gelegd.

Tijdens de grootschalige actie werden verder 4 auto’s en contant geld in beslag genomen. Het gaat hier om ruim 140.000 euro in totaal. Afgelopen maanden werden bij integrale controles en na meldingen van burgers al diverse hennepplantages opgerold in Limburg.

Betalingen voor 87 panden
Het bedrijf uit Geleen verrichtte in de afgelopen 4 jaar betalingen voor 87 panden (onder andere energiekosten en huur). De afgelopen

Ga naar Bron