Ketamine aan sterke opmars bezig in uitgaansleven: “Kans op overdosis is groot”

457

Bijna 26,7 procent van de Belgische respondenten van de Global Drug Survey verklaart ketamine te gebruiken, het hoogste cijfer ooit. De wereldwijde bevraging over drugs wordt bij ons door Hogeschool HOGent uitgevoerd. De populairste legale drug blijft in België alcohol, met 91,2 procent van de respondenten die het gebruiken. Bijna 70 procent van de respondenten, die wel geen afspiegeling vormen van de algemene bevolking, gebruikte het laatste jaar cannabis. Als cannabis gelegaliseerd wordt, pleiten de meeste gebruikers zelf voor duidelijke waarschuwingen omtrent de gezondheidsrisico’s.
Ketamine is een dissociatief tripmiddel waarmee je een scheiding tussen lichaam en geest kan ervaren. Bij de eerste Belgische deelname aan de Global Drug Survey in 2014 had slechts 6,2 procent deze drug het laatste jaar gebruikt. “Uit verschillende infobronnen blijkt een opmars van ketamine en die wordt nu bevestigd door het hoogste cijfer dat we ooit gezien hebben”, zeggen de onderzoekers.

Bijna de helft gebruikte xtc in het laatste jaar (46,4 procent), cocaïne wordt door meer dan een op de drie gesnoven (37,8 procent). Ook speed wordt door meer dan een op de vier

Ga naar Bron