Brand legt 6.500 cannabisplanten bloot: familie achter plasticbedrijf riskeert tot 6 jaar cel

491

Twee broers uit Olen riskeren gevangenisstraffen van respectievelijk 6 en 5 jaar. Ook hun ouders en vriendinnen dreigen achter de tralies te vliegen. Het parket gaat er van uit dat het hele gezin op de hoogte was van de enorme cannabisplantage met 6.514 planten die was ondergebracht in een loods van het familiebedrijf. De plantage werd vier jaar na de oprichting per toeval ontdekt tijdens een brand.
De brandweer werd op 23 november 2017 opgeroepen voor een brand in een container achter een plasticbedrijf aan Turfputten in Olen. Tijdens de bluswerken ontdekten politie en brandweer een cannabisplantage met 6.514 planten in een loods naast het bedrijf. De cannabisplantage was de grootste die ooit in de politiezone Neteland ontmanteld werd. “Het ging om een professionele plantage verdeeld over twaalf kweekruimtes. Ze was op het moment van de brand al vier jaar actief”, zegt aanklager Catherine Dederen.

“Hele familie wist ervan”
De loods waarin de plantage werd ontdekt, werd door de familie achter het plasticbedrijf verhuurd aan Nederlanders, maar volgens het parket waren ze ook zelf betrokken bij de cannabisplantage. Zeker de broers Jimmy V. (37) en Monny

Ga naar Bron