Ambitieus sapbedrijf Natur van Nina Storms is failliet

990

Dat blijkt uit het register van de Kamer van Koophandel en berichtgeving door zakenblad Quote.

Nina Storms dankt haar bekendheid aan de geflopte beursgang van internetbedrijf World Online in 2000. Daarna verdween zij als toonaangevende onderneemster van de radar. Wel haalt zij nog regelmatig het nieuws door rechtszaken en nieuwe investeringen.

Beursgang sappenbedrijf
Zo werd Storms in 2016 mede-oprichter en financier van een bedrijf dat gekoelde sappen zonder kunstmatige toevoegingen op de markt brengt. Vorige maand bleek dat de sapmaker via een omgekeerde overname van een leeg Amerikaans beursfonds een beursnotering in VS had gekregen.

Volgens een persbericht paste de beursnotering van het sapbedrijf ‘in de strategische visie die mevrouw Storms heeft over de wereldwijde democratisering van gezonde en natuurlijke consumentenproducten die bijdragen aan de kwaliteit van het menselijk leven’.

Cannabis
Storms werd toezichthouder bij het beursgenoteerde bedrijf, dat was omgedoopt tot Natur International Corporation. Daaronder valt onder meer het Nederlandse Natur Holding, een houdstermaatschappij met enkele Nederlandse werkmaatschappijen.

Begin dit jaar kondigde topman Rob Paladino nog ambitieuze plannen aan. De Amerikaan zette sterk in op een verbreding van het assortiment, onder meer met snacks waarin bestanddelen van cannabis zijn verwerkt.

Faillissement
Uit het register van de Kamer van Koophandel blijkt echter dat Natur Holding nu

Ga naar Bron