Man (43) uit Breda aangehouden voor verkopen van wiet op straat

488

BREDA – Een 43-jarige Bredanaar is woensdag omstreeks 18.00 uur aangehouden tijdens een actie op de Academiesingel in Breda op verdenking van het dealen van drugs. De man zou zakjes wiet op straat hebben verkocht. Dat meldt de politie.

Agenten in burger surveilleerden woensdagmiddag in het Valkenbergpark en bij het station om drugsdealers op heterdaad te kunnen betrappen. Een van de agenten zag dat op de Willemstraat een bekende van de politie iets uitwisselde met een jongere man en een vrouw.

Bij het nakijken van de beelden was inderdaad te zien dat er dingen werden uitgewisseld. Enkele weken geleden was met de man al een ‘stopgesprek’ gevoerd omdat hij wel eens drugs kocht in een coffeeshop en die op straat weer doorverkocht.

Agenten in uniform controleerden de man en de vrouw. Het bleek te gaan om een 24-jarige man en een 22-jarige vrouw, beiden uit Polen. Bij de man werd een zakje wiet aangetroffen.

Nog een transactie
Ook zagen de agenten dat de verdachte iets overhandigde aan twee mannen op een fiets. Ook deze mannen werden door agenten in uniform gecontroleerd. Het ging om twee Wit-Russen (27 en 36 jaar) die toegaven dat ze voor tien euro wiet bij verdachte hadden gekocht.

Hierop werd de 43-jarige Bredanaar aangehouden. Hij had 300 euro aan contant geld bij zich en een zakje wiet.

Ga naar Bron