Kwart jeugd drinkt al voor veertiende

479

Een hoog gebruik van alcohol, sigaretten en verdovende middelen en een hoop jongeren met het gevoel dat ze niet lekker in hun vel zitten.

Het is geen nieuw verhaal op Texel, maar wel iets dat opnieuw is bevestigd in een onderzoek dat vorig jaar onder 310 Texelse jongeren in de derde en vierde klas van het voortgezet onderwijs is gehouden. De resultaten werden gisteravond gepresenteerd door de gemeente.

Volgens de uitkomsten heeft een kwart van de Texelse jongeren voor hun veertiende al wel eens alcohol op en drinken gemiddeld acht op de tien Texelse jongeren alcohol. Gemiddeld drie op de tien jongeren waren tijdens de onderzoeksperiode (oktober 2018) in een periode van dertig dagen daarvoor wel eens dronken geweest.

Volgens hetzelfde onderzoek zitten gemiddeld twee op de tien Texelse jongeren zonder recept aan de kalmeringspillen, gebruiken twee op de tien cannabis en zit één of de tien aan het lachgas.

In totaal 85,5 procent van de 310 ondervraagde jongeren zegt tevreden te zijn met zijn of haar leven. Tegelijkertijd zeggen gemiddeld twee op de tien Texelse jongeren zich wel eens eenzaam te voelen en zegt één op

Ga naar Bron