Flipje in Tiel kweekt ook wiet in fake koelcel

511

Normaal schiet bij het horen van de plaatsnaam Tiel – prachtig gelegen in de Betuwe – direct de naam Flipje in je hoofd. Het fruitmannetje dat de jam uit deze vruchtbare streken aanprijst, bedacht door een reclamebureau. Maar behalve aardbeiden, bessen en dat soort jamdingetjes blijkt Flipje ook in de wiet te zitten. Deze week viel hij door de mand, maar de wietplantage verdient wel een eerbetoon qua vernuft!

423 vreemde planten in Tiel

Flipje in Tiel zoals we ‘m allemaal kennen. Maar hij verschijnt tegenwoordig ook in een groene outfit naar verluidt… [foto: Kattiel/Wikipedia]

Wiettelers gaan soms ver om een cover-up te bedenken voor hun illegale activiteiten. Logisch ook natuurlijk, gezien de schier oneindige heksenjacht van politie en justitie op die wiettelers. Wiet verkopen mag als coffeeshop maar wiet inkopen mag niet… dan krijg je dat soort toestanden.
Hoe dan ook, over naar de Faradaystraat in Tiel. Dinsdag deed het hennepteam De Waarden daar een inval in een koelcel. Tenminste, het lijkt een koelcel, vol met normale spullen die je koel wilt houden.

We citeren de regionale krant De Gelderlander even voor een ooggetuigenverslag: “Weggestopt tussen stapels dozen met frisdrank en

Ga naar Bron