Camera spoort Roemeense bendeleden en liegende kroegbaas op

482

Cameratoezicht is niet meer weg te denken in Venlo. Dankzij de extra ogen van de politie werden vorig jaar zakkenrollers, wildplassers, relschoppers, inbrekers en een liegende kroegbaas opgespoord.
Dat blijkt uit het verslag van burgemeester Antoin Scholten over het cameratoezicht in 2018. Zijn enige punt van zorg is dat er te weinig mensen zijn om de beelden live te bekijken. Vier mensen moeten nu alle diensten draaien.

Learn more

De gemeente maakt sinds 2000 gebruik van cameratoezicht en vervolgens is het aantal camera’s fors uitgebreid. Venlo telt inmiddels 54 vaste en 6 flexibele camera’s. Veel vaste camera’s staan in het uitgaansgebied van de binnenstad, zodat ongeregeldheden snel gesignaleerd worden.

Vastenavondkamp

Tevens worden ze ingezet bij evenementen, demonstraties en voetbalwedstrijden. Venlo gebruikte flexibele camera’s om jongeren in de gaten te houden die overlast veroorzaakten in de Blerickse wijk Vastenavondkamp. Toen de groep zich verplaatste, ging een camera mee.

Camera’s werden ingezet bij de projectmatige aanpak van veelvoorkomende criminaliteit, wat leidde tot de aanhouding van 26 mensen voor

Ga naar Bron