‘Vondst drugslab op boot in Moerdijk is uniek in Nederland’

498

Op een binnenvaartschip bij de Havenkant in Moerdijk is vrijdagmiddag rond 13.20 uur een drugslab gevonden, waar Crystal Meth werd geproduceerd. Vier mensen zijn aangehouden en een auto is in beslag genomen. Een van de mannen was de schipper van de boot, een 35-jarige uit Breda. De andere mannen zijn Mexicanen van 23, 26 en 37 jaar.

De vier mannen zijn voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De mannen uit Mexico hebben geen vaste woon- of verblijfplaats.

De politie spreekt van ‘een unieke vondst in Nederland’. ,,Het is de eerste keer dat een drugslab in een vrachtschip is aangetroffen”. Er zijn wel vaker hennepkwekerijen op schepen gevonden, zelfs op een woonboot, maar volgens de politie nog nooit in zo’n groot vrachtschip van tachtig meter lang.

Gevaarlijke situatie
Tijdens de ontmanteling werden enkele kilogrammen van een speciale grondstof voor de productie van Crystal Meth gevonden. Deze stoffen waren instabiel en zorgden voor een

Ga naar Bron