Oh ja, dit is de domste wietteler sinds tijden!

478

Over naar Groot-Brittannië, een land van notoire dwarsliggers (links rijden, Brexit), irritante voetbalclubs (Tottenham Hotspur), lauw bier en oliedomme wiettelers. In die laatste categorie gooit onze hoofdpersoon van vandaag – een niet nader bekend gemaakte man van 60 jaar oud- zelfs hoge ogen in de wereldwijde competitie van domste wietteler van het jaar!

Strenge straffen op wietbezit en -handel in UK
Om te beginnen is het handig om te weten dat ze in Engeland niet aan een gedoogbeleid doen en dat recreatieve wiet er dus gewoon ouderwets verboden is. Sterker nog, bijna nergens in Europa staan zulke zware (potentiële) straffen op cannabis als op het eiland.

Wiet wordt in de drugswet in de UK bestempeld als een ‘Class B’ drug, de op één na zwaarste categorie. Op bezit staat een ‘ongelimiteerde geldboete’ of een gevangenisstraf van 5 jaar, of beide! Laat staan dat je gaat handelen in wiet, daar staat een ongelimiteerde geldboete + maximaal 14 jaar celstraf op, of allebei.

Kortom, je moet wel goed gek zijn als je vrijwillig de politie bij je wietplanten gaat halen.

Politie help, ze hebben mijn wietplanten gejat!
Maar dat is dus precies wat de 60-jarige wietteler uit Tennant Creek, een plaats in het Northern Territory, vorige week wél deed! Hij belde met de politie om te rapporteren dat een aantal onverlaten zijn wietplanten hebben gestolen.

Ga naar Bron