Doodsimpel: YouTuber Sven koopt ‘met beetje googelen’ wapens en drugs

494

Met een beetje googelen kan iedereen in Nederland met gemak gevaarlijke drugs en wapens als boksbeugels en tasers kopen. In zijn nieuwste vlog toont YouTuber Sven van der Meulen aan hoe makkelijk dat is. ,,Met simpele termen als ‘drugs kopen’ en ‘wapens kopen’, lukt het zo. Als leek, zonder capriolen of darkweb-trucs.’’

Victor Schildkamp 10 mei. 2019
Sven knakt zijn vingers en doet niet meer dan wat googelen. Hij stuit ‘binnen tien minuten’ op keurige Nederlandstalige websites die hij gewoon uitprobeert: ketamine (een hallucinerend narcosemiddel dat echt alleen via een dokter te verkrijgen is), een boksbeugel, een taser, pepperspray en een politie-wapenstok. Sven betaalt en krijgt tot zijn verbazing álle verboden spullen een voor een keurig verpakt in de bus. Strafbaar. Maar doodeenvoudig.

,,Dit kan omdat het verenigde Europa in dit opzicht niet verenigd is’’, zegt wapenexpert Jas van Driel. ,,U bestelt hier voorwerpen op andere plekken in Europa. Dit is de onderkant van de wapenwetgeving: slag-, stoot- en steekwapens. Heel veel landen halen

Ga naar Bron