Man die in de wiet ging ‘voor zijn doodzieke vrouw’ moet nu ruim 200.000 euro terugbetalen

489

Een 59-jarige man uit Alteveer moet ruim tweehonderdduizend euro terugbetalen aan de Nederlandse staat. Dat geld heeft hij volgens de rechtbank Noord-Nederland verdiend met de oogsten van een wietkwekerij die hij bij zijn woning was begonnen. De man ontkent dat niet, maar zegt dat het was om de behandeling van zijn doodzieke vrouw te kunnen betalen.

Het totaalbedrag dat de man uit Alteveer moet betalen is 206.532,68 euro. Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Assen dinsdag.

Eigenlijk is hij veroordeeld tot het terugbetalen van 219.896,68 euro. Maar de rechters hebben de man een korting gegeven van 5000 euro. Dit omdat de hele kwestie – voordat de rechtbank zich er überhaupt over kon buigen – nogal lang op zich heeft laten wachten. Ook had de man al 8364 euro terugbetaald aan Enexis voor het illegaal aftappen van de stroom.

Zieke vrouw
De man zei zelf dat hij uit wanhoop met de kwekerij was begonnen. Met de winst van die kwekerij wilde hij

Ga naar Bron