Coffeeshophouders Groningen: ‘Wietproef’ wakkert straathandel aan

513

Een experiment met de legale teelt van cannabis in Groningen zal de straathandel in drugs aanwakkeren. Daarvoor waarschuwen coffeeshophouders in de stad.

De uitbaters van de twaalf verkooppunten van softdrugs staan ‘zwaar aarzelend’ tegenover een Groningse deelname aan het voorgenomen proef met de legale hennepteelt. Zij zien veel risico’s in de ‘knellende’ randvoorwaarden van het ministerie van Justitie.

Na enthousiasme nu twijfel
Ook bij de gemeente heeft het aanvankelijke enthousiasme over het landelijke ‘wietexperiment’ plaats gemaakt voor twijfel. Groningen was vorig jaar een van de eerste gemeenten die de vinger opstak als kandidaat-proefgebied, maar wil nu met de coffeeshops bekijken of dat zinvol is.

,,De randvoorwaarden moeten wel zodanig zijn dat er een realistisch perspectief is’’, zegt burgemeester Peter den Oudsten. Ook andere gemeenten die zich overwegen kandidaat te stellen, met Amsterdam

Ga naar Bron