CDA: ‘Staatswiet is straks zeker niet voor buitenlanders’

954

Er kan geen sprake van zijn dat buitenlanders straks in Nederlandse coffeeshops de wiet kopen die onder overheidstoezicht geteeld is. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg heeft dat dinsdagavond gezegd op een debatavond in Tilburg. ,,Een aantal burgemeesters vindt het een prettig idee om ook aan buitenlanders te verkopen, maar we hebben daar niet voor niets afspraken over gemaakt.”

Gemeenten kunnen nog tot 10 juni intekenen voor het veelbesproken kabinetsexperiment waarbij onder toezicht van de overheid wiet wordt geteeld. Een aantal burgemeesters maakte de laatste maanden duidelijk tegen de bepaling te zijn dat de ‘staatswiet’ straks niet verkocht zal mogen worden aan buitenlanders. Hun hoop dat dat nog veranderd kan worden, is ijdel, zo probeerde Van Toorenburg dinsdagavond duidelijk te maken.

‘Het blijft een verschrikking’
,,Het zou een enorme zuigkracht hebben op cannabisgebruikers in het buitenland, dus dat moeten we niet doen. We hoeven niet de drugsdealers van het buitenland te worden. Burgemeesters kunnen zich beter druk maken over hun eigen inwoners. Het is al best

Ga naar Bron