Osse flat waar brand uitbrak stond vol met 500 wietplanten

490

OSS – In de flatwoning waar zaterdagavond brand uitbrak zijn door de politie 500 wietplanten aangetroffen. De brand is zeer waarschijnlijk veroorzaakt door kortsluiting in de kwekerij. De stroom voor de assimilatielampen werd illegaal afgetapt uit de meterkast. 

De politie was maandag nog bezig met het onderzoek naar degenen die de hennepkwekerij hebben opgezet. De huurder van de flat was nog niet gehoord en er was maandag ook nog niemand aangehouden. De woning zelf heeft veel rook- en waterschade opgelopen. Ramen en deuren van de flat zijn dichtgetimmerd.

De brand werd zaterdagavond ontdekt tijdens de nationale Dodenherdenking. Pal na de twee minuten stilte rukte de brandweer met gillende sirenes uit. De brandweer forceerde een deur om bij de flat binnen te komen.

Ga naar Bron