Nederlands bedrijf stopt oude kranten in nieuwe auto’s

489

Hout als decoratief materiaal in de auto kan binnenkort worden vervangen door een duurzamer alternatief van oud krantenpapier. Mercedes-Benz en Peugeot zijn alvast enthousiast.

Circulair ondernemen  is de nieuwe modeterm in de auto-industrie. Er zijn al heel wat materialen langsgekomen die hergebruikt worden in auto’s, variërend van hennep tot bamboe en van riet tot olijfbladeren. Oude kranten waren we nog niet tegengekomen, maar dat is onze eigen fout, want de Nederlandse firma Newspaper-Wood heeft een aantal jaar geleden al meegewerkt aan het interieur van een conceptcar van Peugeot.

Anno 2019 lijkt het echt wat te gaan worden met het bedrijf, nu Startup Autobahn, het innovatieplatform van Daimler, samenwerkt met het Nederlandse bedrijf.
Newspaper-Wood is in 2003 ontstaan ​​uit een project van de Design University in Eindhoven. Daar ontwikkelen en produceren ze nu fineer van papier dat op hout lijkt. De nerf wordt gecreëerd door vele lagen papier op elkaar te leggen en te bewerken.

Ga naar Bron