‘Foute’ marihuana laat mensen bloeden uit ogen en oren

511

Er is ten minste 1 dodelijk slachtoffer en er zijn 38 mensen opgenomen in een ziekenhuis in Illinois, Amerika na een overdosis K2, ook wel bekend als ‘neppe’ marihuana. Dat meldt Men’s Health.

LEGAAL ROKEN
In negen staten en Washington D.C. in de VS mag nu legaal marihuana gekocht en genuttigd worden, maar voor de overige staten is het nog niet legaal en dus gaan mensen via andere wegen op zoek naar de drug. In plaats van dat ze ‘normale’ marihuana kopen, nemen sommige mensen daarvoor in de plaats de synthetische versie. En die is enorm gevaarlijk.

WILLEKEURIGE CHEMICALIËN
Synthetische marihuana bestaat meestal uit gedroogd en versnipperd plantenmateriaal, dat op marihuana lijkt. Dat materiaal wordt dan overgoten met een willekeurig aantal chemicaliën, waaronder spul om de gebruikers high te krijgen. Maar in sommige gevallen kan de synthetische marihuana twee tot wel honderd keer zo sterk zijn als de natuurlijke stof, THC.

GEWOON LEGAAL
Alleen al in maart bezochten 38 mensen de spoedeisende hulp van Illinois nadat ze synthetische marihuana hadden gerookt. De drug staat in Amerika ook wel bekend

Ga naar Bron