‘Georganiseerde criminaliteit in Veenendaal steeds brutaler’

525

ijf grote controles bij zowel bedrijven als woningen zijn er vorig jaar geweest om ondermijning een halt toe te roepen. Daarbij werkte de gemeente samen met politie, belastingdienst, voedsel- en warenautoriteit en douane. Er is gekeken naar overtredingen van wet- en regelgeving. Er werden drugs aangetroffen, vier bedrijfsruimten zijn bestuurlijk gesloten in verband met het aantreffen van een hennepkwekerij en een winkelpand en garagebox werden gesloten vanwege de ontdekking van harddrugs. Dat blijkt uit de tussenevaluatie 2018 en het jaarplan 2019 die het college aan de raad heeft gestuurd.

Gerard van Wijk

Er is het afgelopen jaar landelijk meer aandacht gekomen voor de aanpak van ondermijning. Veenendaal is weliswaar geen Amsterdam, maar de verwevenheid van de boven- met de onderwereld geldt sluipenderwijs voor het hele land.

SLUIPENDERWIJS Bij ondermijning gaat het (de gemeente citeert de politie) om ,,crimineel handelen dat de potentie heeft om sluipenderwijs een zodanige sociale en economische invloed te ontwikkelen, dat het de fundamenten van de rechtstaat kan

Ga naar Bron