De Block blijft bij standpunt over medicinale cannabis

459

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft de vereniging WeAreSofie, die de minister in gebreke heeft gesteld om medicinale cannabis te legaliseren, wel degelijk binnen de voorziene termijn geantwoord. Dat laat haar kabinet vandaag weten. De eisen van de vzw zijn momenteel echter niet haalbaar, klinkt het. De vzw WeAreSofie – genoemd naar het epilepsiepatiëntje Sofie dat vorig jaar nog in het nieuws kwam nadat het gerecht haar leverancier van cannabisolie had drooggelegd – wil dat De Block medicinale cannabis en cannabisolie legaliseert en laat terugbetalen. De vereniging stelde de Open Vld-minister in gebreke en gaf haar nog tot 5 mei om een antwoord te formuleren.

De vzw meldde gisteren dat de minister hen nog niet had geantwoord, maar dat gebeurde wél al, klinkt het op het kabinet-De Block. “De minister heeft per mail en per brief geantwoord.”

Ga naar Bron