Canvas sneakers: met deze mannen sneakers kom jij de zomer door

504

Canvas sneakers komen ieder jaar weer terug. Denk eens aan de Converse All Starts of de Vans Old Skool, beide schoenen die voornamelijk van canvas gemaakt worden. En nu deze schoenen nooit uit de mode gaan, zie je zelfs een heuse trend rond dit materiaal ontstaan. Maar wat is canvas en hoe zorg jij ervoor dat jij deze schoenen rockt deze zomer? Wij leggen het je haarfijn uit.

Canvas is een doek dat over het algemeen gebreid wordt uit linnen of hennep. Alleen wordt het in de volksmond voornamelijk herkend als katoen. Vaak zie je in canvas een mix van katoen en polyester, maar het originele canvas wordt nog steeds vervaardigd uit hennep (vlasvezels). Hierdoor voelen de schoenen op het begin wat ruwer aan, maar in verloop van tijd worden deze een stuk soepeler. Daarnaast zorgen canvas schoenen voor een goede luchtventilatie, wat ideaal is voor de warme zomer. Tot slot is het een zeer

Ga naar Bron