War on Drugs: deze films brengen de realiteit in beeld

486

Het drugsmilieu is een harde wereld. Niet alleen de overheid zit drugsdealers op de hielen, maar ook concurrerende kartels draaien er hun hand niet voor om om iemand te vermoorden voor geld of drugs of uit jaloezie. We tonen 10 films die de strijd tegen drugssmokkel en de wereld achter de dealers in beeld brengen, vaak meedogenloos en extreem gewelddadig.

Sicario
De Spaanse titel van de film betekent ‘hitman’ of ‘huurmoordenaar’. De twee hoofdpersonages (gespeeld door Emily Blunt en Daniel Kaluuya) nemen deel aan een operatie om een drugskartel op te rollen. Gaandeweg ontdekken ze dat er meer achter de geheime missie zit en dat een van de agenten een dubbele rol speelt bij zowel de autoriteiten als in het drugsmilieu.

Ga naar Bron