Breaking Bad in Westland: Van ‘onschuldige wiet’ naar het echt zware spul

503

De drugsvondsten in Westland van de afgelopen weken zouden niet misstaan in Netflix-serie Breaking Bad. Er werd voor  tientallen miljoenen euro’s  in beslag genomen.

De vondst van een enorme hoeveelheid crystal meth zorgde eind februari al voor een schokgolf door Westland. De 400 kilo methamfetamine had een straatwaarde van maximaal 80 miljoen euro. Maar daar bleef het niet bij. Bij een transportbedrijf in De Lier werd op 17 april eveneens voor tientallen miljoenen euro’s aan crystal meth en ketamine gevonden. Deze keer verscholen in een lading kippenbouten.

Bij de laatste inval in Wateringen vorige week werd zelfs een compleet netwerk van drugskoeriers opgerold. De bestellingen die via een speciale telefoonlijn binnen kwamen werden met honderden per dag afgehandeld. Tien mannen werden aangehouden. ,,We denken dat we hiermee het dealen in Den Haag en omgeving wel een flinke klap hebben toegebracht”, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Dat drugscriminelen voor deze regio kiezen is ook helemaal niet zo gek. Niet voor niets zijn er veel logistieke bedrijven gevestigd. Tussen grote steden als Den Haag en

Ga naar Bron