‘Bankier van de onderwereld’ teelt chilipepers in henneptent

567

Hij zou een bankier van de onderwereld zijn. Zonder bankvergunning, dus sowieso strafbaar, zegt de officier van justitie die een celstraf eiste van dertien maanden (waarvan vier voorwaardelijk).

De strafeis heeft vooral betrekking op het in bezit hebben van wapens en drugs en een beetje op het mishandelen van zijn kind. De verdachte, een 48-jarige man uit Groningen, sprak van corrigerende tikken. Volgens de aanklager heet dat vandaag de dag mishandeling.

Het in bezit hebben van de drugs en de wapens ontkende hij niet. Maar het zit anders dan de officier van justitie het voorstelt. Hij leende geld uit aan anderen. Om die leningen veilig te stellen kreeg hij een onderpand. Drugs. Wapens. Een laptop. Met de bedoeling dat hij deze spullen terug zou geven als hij zijn geld weer kreeg.

Poedersuiker
Overigens, ze hield de verdachte de rechters voor, was hij er niet helemaal zeker van of de drugs wel echte drugs waren. Rechters: ,,Was het poedersuiker?’’ Verdachte:

Ga naar Bron