Al minstens dertig meldingen op anoniem drugsmeldpunt in Limburg

530

In zowat twee weken tijd kwamen er op het anoniem drugsmeldpunt Limburg al minstens dertig meldingen binnen. Dat liet Pieter Strauven van het parket van Limburg donderdag weten.

Het meldpunt is sinds woensdag 17 april actief. Iedereen kan telefonisch verdachte signalen doorgeven met betrekking tot druglabs of dumpingen van drugsafval. De politie garandeert de anonimiteit van de melder. De cijfers inzake druglabs of dumpingen zijn immers zorgwekkend.

In 2018 werden drie drugslaboratoria ontdekt en ook een reeks dumpingen van in totaal 100 ton chemisch afval. De ruimingskosten bedroegen ongeveer driehonderdduizend euro. Tijdens de eerste maanden van 2019 werden al minstens vijf druglabs en meer dan elf dumpingen van chemisch afval opgeruimd. Dinsdag vielen speurders nog binnen in een hoeve met manege aan de Nijverheidsstraat in As, waar ze een amfetaminelab en meer dan twee ton chemisch afval ontdekten.

Op het adres woont een dochter van de Nederlandse drugsbaron Guido W. en haar moeder, de ex-vrouw van Guido W.. De vader is intussen uitgeleverd aan Rusland. Hij was verantwoordelijk voor een grootschalige cocaïnetrafiek tussen Zuid-Amerika, Moskou en het

Ga naar Bron