Vaten gevonden met mogelijk drugsafval op de Partituurlaan.

553

De vaten met mogelijk drugsafval aan de Partituurlaan in Tongelre blijken ‘gewoon rotzooi’. Dat bevestigt een medewerker van de incidentenbestrijding die ter plaatse is.

Woensdagmorgen werden in een bouwgebied naast een woonwijk verdachte vaten en jerrycans aangetroffen. Mogelijk zat er drugsafval in. De vaten lagen verstopt tussen bergen met zand op de nieuwbouwplaats.

Mogelijk afkomstig van hennepplantage
Er zijn sporen in het zand gevonden die de politie en de brandweer hebben onderzocht. Naast de vaten vond de politie nog andere dingen die doen denken dat het om afval uit een hennepplantage gaat. De spullen worden opgeruimd en de politie doet onderzoek naar de herkomst van de vaten.

Ook de brandweer is aanwezig om te kijken om wat voor stof het precies gaat. De brandweer heeft metingen verricht maar geen gevaarlijke concentraties van stoffen gemeten. Er is dus geen gevaar voor de volksgezondheid.

Ga naar Bron