Radio Cinema: ‘Zo’n beetje iedereen in de muziekgeschiedenis was stoned’

673

Veel wiet en Amerikaanse hiphopcultuur in de Netflix-documentaire Grass is Greener. Daarnaast in de filmpodcast Radio Cinema: de documentaire Western Arabs, waarin de Deense filmmaker Omar Shargawi probeert om zijn gesloten Palestijnse vader beter te leren kennen.

Waarom is wiet altijd zo streng bestreden in de VS, wat zijn daar eigenlijk de gevolgen van en welke rol speelt ‘het gras’ in de Amerikaanse geschiedenis? Hiphoplegende Fab 5 Freddy gaat in de Netflix-documentaire Grass is Greener in gesprek met hiphoppers als Snoop Dogg en Cypress.

Wietfeestje
In Radio Cinema kletsen Maartje Willems en Pieter van der Wielen over de film met rapper Beckie, die zelf ook niet zonder wiet aan het interview begonnen is. “Ik ben eigenlijk altijd stoned. Soms zit ik in de studio en dan is mijn wiet bijvoorbeeld op. Dank denk ik ‘tja, laat ik maar gewoon naar huis gaan’.”

“Louis Armstrong, de hippies… Zo’n beetje iedereen in de muziekgeschiedenis was stoned, is het beeld dat overblijft van deze film”, aldus Van der Wielen. “De kritische kant blijft wel een beetje achter”, brengt Willems er tegenin. “Maar het is wel mooi als statement”, concludeert Van der Wielen.

Ga naar Bron