Moeder weigert zwaarverslaafde zoon af te schrijven

561

Deel dit artikel: zaterdag 27 april 2019, 08:04 Deel dit artikel: DEN HAAG – Samen met haar man is ze naar de zitting van haar zoon gekomen, met twee medewerkers van de reclassering. De zoon – Appie – werd afgelopen januari opgepakt toen hij liep te struinen in andermans tuinen. Het vermoeden bestaat dat hij wilde inbreken om zijn verslaving te bekostigen. Appie zelf is er niet. Hij is al een dag spoorloos, verdwenen met de bankpas van de logees van zijn ouders.

Appie is een zwaar geval, blijkt al snel. Hij gebruikt cocaïne en heroïne. De medewerkers van de reclassering schetsen een beeld van een man ‘tussen wal en schip’. Zo heeft hij naast zijn drugsverslaving geen zorgverzekering en geen stabiele thuissituatie. Ook vreest de reclassering dat hij zal blijven stelen als hij niet afkickt.

Ze hebben al geprobeerd om hem op te laten nemen in een kliniek. Er was zelfs al een intakegesprek geweest. Maar het programma van zeven weken bleek te kort voor Appie. Volgens deskundigen zou hij

Ga naar Bron