15.000 gehackte subdomeinen met ‘wonder-producten’ offline gehaald | Dutch IT-channel

572

15.000 subdomeinen die gewichtsverliesproducten en andere ‘wonder-producten’ promootten zijn onlangs door Palo Alto Networks en GoDaddy verwijderd. De websites probeerden miljoenen consumenten te overtuigen om producten te kopen die zogenaamd door beroemdheden als Stephan Hawking, Jennifer Lopez en Gwen Stefani werden aangeraden.De besmette sites werden ontdekt in een onderzoek door Palo Alto Networks Unit 42-onderzoeker Jeff White. Hij onderzocht een enorme campagne waarin affiliate marketeers consumenten naar sites leidden om ze vervolgens, vaak onbewust, een duur abonnement te laten nemen op de wonderproducten die ze verkochten. White ontdekte het netwerk na opvallende visuele overeenkomsten te hebben opgemerkt in templates die werden gebruikt om websites te bouwen. Deze websites verkochten ogenschijnlijk niet-gerelateerde goederen: van dieetpillen en ‘brain boosters’ tot CBD-olie.

Ga naar Bron