Ouders dealen aan schoolpoort met 2-jarig dochtertje op de achterbank. “Deze zaak maakt me kotsmisselijk”, foetert rechter, die 5 jaar cel geeft

870

Een ouderpaar uit Oostende heeft 5 jaar cel én heel wat harde woorden van de Brugse strafrechter gekregen voor het dealen van een hele winkel aan drugs.
Cocaïne, heroïne, speed, xtc en cannabis… Alles was bij hen verkrijgbaar. D.D. en S.R. verkochten vooral ook aan minderjarigen en deinsden er niet voor terug om hen aan de schoolpoort te bevoorraden. Toen de politie de ouders tijdens zo’n transactie eens oppakte, bleek bovendien hun eigen dochter van 2 jaar op de achterbank te zitten. “Deze zaak maakt me echt kotsmisselijk”, sneerde de Brugse rechter Weymiens. “Jullie zijn twee grote smeerlappen! Jullie maken niet alleen elkaar, maar ook kinderen kapot. Dit is echt om te walgen.”

Kind geplaatst
De ouders werden meer dan een jaar door de rechtbank begeleid in een poging hen terug op het nieuwe pad te brengen, wat uitzonderlijk lang is. Ze slaagden daar allesbehalve goed in. Terwijl hun begeleiding liep, werden ze zelfs opnieuw

Ga naar Bron