Nederlands koppel helpt eigen cannabisplantage om zeep met zwembadwater

517

Een Nederlands koppel uit Lummen is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld voor de uitbating van een cannabisplantage in Zutendaal. Opmerkelijk detail: de plantage was niet erg succesvol, aangezien de oogst mislukte doordat het tweetal de planten met zwembadwater had besproeid.

Het koppel huurde in Zutendaal een woning met zwembad en lieten in hun garage een cannabisplantage onderbrengen. Tussen 13 mei en 14 juli 2017 liepen er bij de politie verschillende klachten van buren binnen. Zo merkten de buren een sterke cannabisgeur en luid gezoem op in de straat en reden er ‘s avonds laat verschillende bestelwagens af en aan. De politie begon met een onderzoek en viel op 14 juli de woning in Zutendaal binnen. In de garage vonden de agenten een net geoogste plantage van 529 planten. Een deel van de cannabis lag nog te drogen in de garage. Tijdens zijn verhoor bekende de 33-jarige man dat er twee oogsten waren geweest maar dat er één mislukt was omdat hij de planten met het water uit het zwembad had besproeid. De chloor in het water zorgde ervoor dat de planten afstierven. Ook probeerde hij zijn 43-jarige vrouw buiten schot te houden door alle verantwoordelijkheid op zich te nemen. Maar uit telefonieonderzoek bleek dat ze toch op de hoogte was van de plantage. Het Openbaar Ministerie vroeg voor beiden een gevangenisstraf van twee jaar en een

Ga naar Bron