GreenTech 2019 addresses crop production challenges

1046

Amsterdam, 25 april 2019 – Een van de onderdelen van GreenTech 2019 is een geheel nieuw kennisprogramma dat zal plaatsvinden op 11, 12 en 13 juni in de RAI Amsterdam. Dit programma biedt de internationale tuinbouwsector oplossingen voor optimalisering van gewassenteelt en inzicht in recente technologische innovaties.

GreenTech gaat in ruim 80 sessies in op uitdagingen waar telers over de hele wereld mee te maken krijgen. Deze sessies die worden gehouden in drie zalen, zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met Delphy en Wageningen University. Sjaak Bakker, Manager Business Unit Greenhouse Horticulture van Wageningen University and Research: “Tijdens GreenTech richten we ons op de ontwikkeling en toepassing van kennis en kennisuitwisseling met ondernemers. In het kader van het kennisprogramma geeft Wageningen University samen met andere belanghebbenden en GreenTech exposanten een reeks presentaties over de nieuwste ontwikkelingen in de sector omtrent optimalisering van gewasproductie. Mis deze kans om je kennis te verbeteren niet!”

Een kleine vooruitblik
GreenTech, FarmTech en Agritecture werken samen aan een kennissessie voor het segment voor verticale en overdekte landbouw. Dit is een groeimarkt in de tuinbouwsector met technisch hoogwaardige innovaties en snelle ontwikkelingen.

Vooruitlopend op de groei in de sector voor medicinale cannabis wordt ook een sessie over dit onderwerp gehouden. Medicinale cannabis is een aantrekkelijke optie voor veel producenten en investeerders. Deze sessie wordt georganiseerd samen met PhytoNext, Hoban Law Group en International Hemp Solutions.

Andere tuinbouwexperts bespreken relevante onderwerpen zoals biologische broeikasteelt, het gebruik van Kunstmatige Technologie voor broeikasproductie, autonoom broeikasbeheer, als ook efficiënt gebruik van water en energie, LED-verlichtingsstrategieën, de verwarming van

Ga naar Bron