‘Drugs is nationaal probleem, maar in Noord-Brabant het ergst’

990

Gedreven strijdt de 69-jarige burgemeester Jan Boelhouwer (Cimahi, 1950) van Gilze-Rijen tegen de drugscriminaliteit in zijn gemeente. Niet als sheriff, maar als waakzame burgervader. “Criminelen stoppen niet als wij pillen gaan maken voor de Amsterdamse pretfabriek.”

Jan Boelhouwer praat het liefst niet over de Brabantse drugsproblematiek. Toch neemt hij geregeld uitgebreid de tijd voor een gesprek – of dit nu met een journalist, een geïnteresseerde burger of collega-burgemeester is – om het probleem te duiden. “Het drugsprobleem wordt gezien als een Brabants probleem. Maar het is óók een nationaal probleem, waarbij de situatie in Noord-Brabant het ergst is.”

Ondergronds drugslab naast gemeentehuis
Neem een ondergronds drugslab dat afgelopen najaar gevonden wordt op grofweg tweehonderd meter van het gemeentehuis van Gilze-Rijen, dat

Ga naar Bron