Column Mario Zwart: de Zombie-wietproef

486

Sinds 23 april kunnen gemeenten zich inschrijven voor de wietproef. VOC-columnist Mario Zwart heeft er, net als de meeste gemeenten, weinig fiducie in. “De Wietproef leeft dus niet meer, maar is ook niet echt dood. Het is een zombie, een ondode. En zoals horror-filmliefhebbers weten kunnen zombies een hoop ellende veroorzaken.”

De Zombie-wietproef

Een zombie is een mythisch wezen: een lichaam teruggebracht uit de dood, een slaaf die na zijn dood moet doorwerken voor zijn meester [1]. De Wietproef is zo’n zombie. Vanaf het begin werd getwijfeld of de proef met gedoogde cannabisteelt wel levensvatbaar was:

– waarom alle belemmerende voorwaarden?

– waarom überhaupt een experiment? We kunnen toch zien in Colorado, Canada en Californië dat legalisering prima werkt?

– kunnen we na 43 jaar gedogen niet gewoon legaliseren?

Ga naar Bron