Magic Mushrooms gedecriminaliseerd in Denver ?

503

Bijna zeven jaar geleden legaliseerde Colorado als eerste cannabis in de VS. Het totaal aantal staten met legalisatie is nu 32. In mei gaan de inwoners van Colorado weer naar de stembus om hallucinerende paddestoelen – magic mushrooms – mogelijk te decriminaliseren. Twee actiegroepen – Decriminalize Denver en Denver for Psilocybin – maakten zich hier sterk voor en verzamelden 9.000 handtekeningen om de wet in stemming te brengen.

Als de wet aangenomen wordt, is Denver de eerste stad in de VS om magic mushrooms te decriminaliseren. Dat is anders dan legaliseren wat een logische vervolgstap kan zijn. Het bezit van pretpaddestoelen wordt dan een lage prioriteit voor de politie en zorgt er voor dat er geen straffen opgelegd worden.

Er zijn diverse studies en onderzoeken die de positieve effecten van paddestoelen belichten op het gebied van depressiebehandeling. Vorig jaar publiceerde het

Ga naar Bron