Tot 30 maanden cel en kwart miljoen euro verbeurd na vondst cannabisplantage

500

Een 39-jarige man uit Kortrijk is vandaag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden en een boete van 24.000 euro voor het uitbaten van een cannabisplantage in een loods in de Koolkapperstraat in Kortrijk. De helft van de celstraf is voorwaardelijk maar hij moet wel ruim 150.000 euro drugsgeld ophoesten. Een Nederlands koppel dat hielp, komt er met 20 maanden cel (helft effectief) en een boete van 6.000 euro vanaf. De rechter verklaarde voor hen 77.675 euro drugsgeld verbeurd.

Op 11 juli 2017 vielen speurders na klachten over een indringende cannabisgeur in de buurt binnen in de loods op de hoek van de Kuurnsesteenweg en Koolkapperstraat in Kortrijk. Een professionele cannabisplantage …

Ga naar Bron