Wiet, overspel en gif als ingrediënten voor soap rond Leeuwense hennepkwekerij

497

BENEDEN-LEEUWEN – Liefde en bedrog, valse verklaringen en zwarte handel in bestrijdingsmiddelen: het dossier van een 58-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen en een 48-jarige man uit Heerewaarden leek op een ware soap. 

De Arnhemse politierechter moest zich onlangs echter beperken tot de vraag of beide heren een wietkwekerij in Beneden-Leeuwen geëxploiteerd. Na een uren durende zitting was hij daarvan wel overtuigd. Zijn vonnis: een werkstraf van 150 uur en een terugbetaling van 18.674 euro per man aan illegaal verkregen inkomsten.

Kruip-door-sluip-door
Na een Melding Misdaad Anoniem viel de politie op 01 februari 2016 de schuur aan de Leeuwenaar aan de zuidwestrand van het dorp binnen. De agenten troffen een wietplantage met bijna 500 planten aan, slechts toegankelijk via kruip-door-sluip-doorgangetjes en ingenieus verborgen achter een boot en een batterij aan dj-apparatuur.

Ga naar Bron