Hennepkwekerijen zijn er als je ziet waar je naar kijkt

954

Dacht ik toch werkelijk gistermiddag even dat er een vergeten oneliner van Johan Cruijff was opgedoken of ontcijferd. Mogelijk omdat Ajax voor het eerst sinds tienduizend weken (maar het kunnen er ook tien meer of minder zijn) bovenaan staat, op doelsaldo ook nog. Afijn, dit was te horen bij De Nieuws BV: ,,Waar je naar kijkt, ga je steeds meer zien.”

Het was geen kromspraak van Jopie uit Betondorp; hier was Max Daniel aan het woord, namens de politie. Het ging over hennepkwekerijen. Overal, ook in Twente, zijn er minder opgerold, zo is bekend gemaakt. Alleen tja, hoe zit het nou in het noorden? Daar is, als enige in Nederland, een hennepteam actief. Alleen daar, een kwestie van prioriteiten. En daar worden er dus veel meer aangetroffen, immers: ,,Waar je naar kijkt, ga je steeds meer zien.”

Weinig geruststellend dus. Ze zijn er wel, maar de regio’s zonder hennepteam zien er minder. Wat het nieuws dat er minder zijn opgerold sterk relativeert. Totaal relativeert eigenlijk.

Bingo
Telers zijn steeds slimmer sprak Daniel. Daarvan ken ik een mooi voorbeeld. Iemand van Defensie vertelde me dit ooit. Defensie heeft apparatuur die handig kan zijn bij de opsporing onder de grond. Dit was een inval in Almelo. Nergens hennep te bekennen, maar het moest en zou er zijn. Met de grondradar over de tuintegels: bingo. Zat er buiten

Ga naar Bron