Cannabis en psychoses

808

Hoeft het nog te verwonderen dat wetenschap, media en overheid steeds meer krediet verliezen? “Wie gelooft die mannen nog?” kan je zo uit de lucht plukken.

Op 20 maart 2019 publiceerde De Morgen een artikel met als titel “Elke dag een joint? Drie keer meer kans op psychose”. Het artikel werd gretig en kritiekloos overgenomen door diverse media.

Gigantische lacune
Wat daarbij frappeert, is dat er op geen enkel moment, nergens ook maar enige verwijzing te vinden is naar CBD (cannabidiol – een van de vele cannabis moleculen, cannabinoïden). Waarom is dat belangrijk? Wel, wie nog maar een klein beetje ‘insider’ is, weet al lang dat CBD anti-psychotisch werkt. Daar hoef je echt geen professor voor te zijn. In een artikel over cannabis en psychoses is het ontbreken van enige verwijzing naar CBD een gigantische lacune die moeilijk te verklaren is. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de geloofwaardigheid van alle betrokkenen en het artikel zelf. Hoe

Ga naar Bron