Poepbacteriën in Madrileense hasj

851

Een jaar lang schuimde Manuel Pérez Moreno Madrid en omgeving af om hasj te kopen. Pérez Moreno is apotheker aan de Complutense universiteit in Madrid en hij verzamelde 90 verschillende monsters voor onderzoek.

De resultaten van deze eerste gedetailleerde studie naar chocolate, zoals de drug in Spaanse straattaal heet, liegen er niet om: ‘De meerderheid van de hasj die in de regio Madrid wordt verkocht, is niet geschikt voor menselijke consumptie, voornamelijk vanwege microbiologische criteria, en vormt een gevaar voor de gezondheid.’

Maar liefst 75 procent van de monsters bevat de E. coli-bacterie, een indicatie van fecale besmetting, die volgens Pérez Moreno ontstaat doordat Marokkaanse smokkelaars de hasj inslikken en aangekomen in Spanje vervolgens uitpoepen. In 10 procent van de monsters werd de Aspergillus-schimmel ontdekt die infecties, gevaarlijke allergische reacties en zelfs de dood kan veroorzaken. Legalisering van hasj zou dergelijke besmettingen voorkomen, aldus de onderzoekers. xxx.

Ga naar Bron