‘Marihuanagebruik jeugd Aruba hoog’

786

Sociale hulpverleners trekken aan de bel over het hoge gebruik van marihuana onder jongeren op Aruba. Zij uiten ook kritiek op overheidsplannen voor legalisatie van medicinale marihuana en vooral het plan om cannabis te gaan kweken en exporteren.

“Je kan een marihuana-economie opstarten maar dan heb je ook een heel goed zorg- en controlesysteem nodig. En we hebben dat niet nu marihuana nog illegaal is. Als die infrastructuur er niet komt, dan zorgt deze lucratieve handel voor veel corruptie en nog meer sociale problemen”, zegt verslavingspsychiater Cesar Perez van Fundacion Maneho Adiccion Aruba (FMAA).

Van de verslaafde minderjarigen gebruikt 99 procent marihuana, zeggen de hulpverleners. Zij hopen met nieuwe voorlichtingscampagnes kinderen en jongeren van drugs af te houden. Marihuana gebruiken is op Aruba vaak een sociaal gebeuren. In het algemeen zijn moeilijk cijfers te krijgen over xxx.

Ga naar Bron