Hoogleraar verslavingszorg: “Xtc veiliger dan alcohol, tabak en cannabis”

816

Meer dan de helft van de inwoners van Overijssel ziet legalisering van xtc wel zitten, blijkt uit onderzoek van Kieskompas. Is dat veel en is het een probleem? Volgens hoogleraar verslavingszorg Wim van den Brink valt dat wel mee. Hij pleit voor regulering. “Als xtc veilig wordt geproduceerd is het gebruik ervan veiliger dan alcohol, tabak en waarschijnlijk ook cannabis.” 

4600 mensen in Nederland, onder wie zo’n driehonderd inwoners van Overijssel, zijn door Kieskompas bevraagd over legalisering van xtc. Over de waarde van het onderzoek kan Van den Brink niet zo veel zeggen. “Over aantallen moet je altijd voorzichtig zijn. Is het een representatieve steekproef en zijn de aantallen groot genoeg om daar hele harde conclusies aan te verbinden?”

Ook over de beweegredenen van mensen om in te stemmen met legalisering wordt niets duidelijk uit de resultaten die Kieskompas presenteerde.

Ga naar Bron