Grapperhaus ondermijnt zichzelf

804

De Nederlandse politie is ‘rupsje nooit genoeg’ als het gaat om extra geld voor haar eigen ‘war on drugs’. Minister van Justitie Grapperhaus deed onlangs weer 100 miljoen extra in het zakje in de strijd tegen ‘ondermijning’, het nieuwe modewoord op de burelen van Justitie om de geldkraan open te krijgen. Het is het zoveelste staaltje van verspilling van belastinggeld, legt mr. Veldman uit

Grapperhaus was ooit een gevierd advocaat in arbeidsrecht, en bij zijn aantreden op Justitie was de hoop groot dat de tijd nu eindelijk was gekomen voor een verstandig drugsbeleid. De eerste maanden hield de nieuwe bewindsman zijn kaken stevig op elkaar als het om dit vraagstuk ging. Maar inmiddels is hij warmgedraaid en kunnen we ook hem horen oreren over de misdaad die als een langzaam gif onze samenleving binnendringt. Grapperhaus kondigde een daadkrachtige aanpak van drugscriminaliteit aan. Dat deze daadkracht tot averechtse resultaten leidt wordt angstvallig verzwegen.

Nieuwe wijn in oude zakken
topje ijsberg drugs cannabis
Alle grote inspanningen van politie en justitie hebben de afgelopen decennia alleen maar geleid tot een opvallende toename van grootschalige wietteelt en productie van ecstasy. Laboratoria voor synthetische drugs schieten als paddenstoelen uit de grond , en dat is een regelrecht gevolg van de strijd tegen cannabis.

Ga naar Bron