Topchefs koken met drugs: Dit kan tot overdosis leiden

817

Wat wiet door de salade of hallucinerende truffels door de pastasaus. De Amerikaanse koks Noah en Tony draaien er hun hand niet voor om. Voor de docuserie High Cuisine gaan ze langs bij Nederlandse koks en koken ze met drugs. Het Trimbos Instituut waarschuwt: “Dit kan tot overdosering leiden.”

In de serie High Cuisine, die vanaf 5 april te zien is bij Videoland, koken Noah Tucker en Tony Joseph met ‘geestverruimende kruiden’. “High worden is deels het doel van onze gerechten”, vertelt Noah. “Je kan de avond zo naar een hoger niveau tillen. Maar het gaat ook om op een andere manier naar eten en ingrediënten te kijken.”

De koks zijn ervan overtuigd dat drugs, zoals truffels of wiet, de smaak ook naar een hoger niveau kunnen tillen. In hun serie gaan ze voor inspiratie langs bij Nederlandse topchefs, waaronder Guillaume de Beer.

Normaal kookt hij nooit met drugs, maar voor Editie NL maakt hij een uitzondering. “We roken een tarbot (een platvis, red.) met knipafval van wietplanten en serveren het met een saus en zeegroenten”, legt De Beer uit.
De vis wordt gerookt met wietafval.

Het Trimbos Instituut ziet risico’s aan het koken met drugs. “Als het doel is om high te worden, gebruik je in ieder geval genoeg van

Ga naar Bron